Hoe Liesje zichzelf verloste van somberheid

De moeder van Liesje kwam bij me met de vraag of ik haar dochter van 7 kon helpen. Ze maakte zich ernstig zorgen, want haar dochter was geen blij kind, maar somber, depressief zelfs. Tekenen was haar hobby. Toen ze bij mij kwamen had Liesje haar tekenboek stijf onder de arm. Alsof het een bezit was dat ze beschermde.

Aangemoedigd door mijn vragen begon ze eerst voorzichtig, maar later honderduit, te vertellen over haar tekeningen. Wat mij opviel was dat op elke tekening een zwarte vogel was getekend. Altijd in de lucht. Hij was erg drukkend en benauwend aanwezig.

liesje tekent

 

Op reis naar huis 

Wat het precies betekende, werd niet helemaal helder, maar wat wel werd opgehelderd, was de zwarte vogel zelf.  We hebben namelijk een prentenboekje gemaakt waarin de zwarte vogel een grote reis ging maken. Hij kwam overal, tot hij uiteindelijk een vriendelijke fee ontmoette van wie hij een wens mocht doen. Liesje wist het meteen. De zwarte vogel wilde veren in alle kleuren van de regenboog. Wat was het mooi om te zien hoe Liesje werkte aan haar kleurrijke vogel. Ze kwam rechterop, het puntje van haar tong uit de mond en zo nu en dan verscheen er zowaar een glimlach. Na een poosje hoorde ik een diepe zucht en ze zei: “Nu wil hij naar huis!” 

 

Trots op zichzelf 

Toen ook de laatste bladzijde was getekend heb ik het laten inbinden. Ik kon een prachtig prentenboekje aanbieden aan een stralende Liesje die trots was op haar boekje, trots was op zichzelf en verlost was van dat zwarte dat haar steeds maar boven het hoofd hing.    

 

Voor mij was het een prachtige ervaring om op deze zachte wijze aan de sfeer in het gezin een positieve draai te kunnen geven.  

Heb jij dat ook dat je kind niet gelukkig is en wil je weten hoe je je kind kan helpen? Meld je dan aan voor een gratis skypesessie van 20 minuten. Hierin bied ik je 2 tips die ervoor zorgen dat je je kind beter begrijpt waardoor er in je gezin meer rust en harmonie zal ontstaan. 

 

Tekentip:

Maak samen een prachtige regenboog. Wat tekenen jullie eronder?

Ik ben heel benieuwd en ontvang de tekening graag om te plaatsen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *